Skolan..

Ja, då sitter man i skolan och ska i egentligen ha "lektion" och plugga inför provet i historia, som vi har på torsdag! men.. ja, lyckades hitta en dator och då fick det bli ett litet inlägg här! ;) haha, vet egentligen inte vad jag ska skriva, men nu sitter vi och tar massa "fina" bilder på Lizas mobil och dom kommer nog upp på hennes blogg ikväll och då snor jag några från henne.. hihi X) men, vi hörs.. tjaoo!♥♥

Tävlingsdagen!

ja, den drar vi ett streck över.... och det tror jag många andra oxå vill! ;)

Bikini-29 januari

Uteritt med lillsyrran på Lindro i typ full storm, haha ;) Väldigt pigga hästar var det och hade det inte varit för att jag ska tävla imorgon så hade jag inte ridit idag!


Bild från en annan ridtur nu i vinter! :)


Taggad inför morgondagens tävling!

Ja, då är man helt förberedd inför morgondagen! Hästen är ryktad och knoppad, sakerna är putsade och mina kläder är framlaggda... Är supertaggad faktiskt! Vi ska hoppa  LC med omhoppning för första gången, om vi då kommer dit vill säga, haha xD och vår första Lc+5, fast denna i avd B då! I Lc:n är det stilbedömning, så får bli att försöka rida snyggt oxå ;)

Hoppas att vädret är med oss och att det inte kommer bli så kallt.. ;)


plugg...

Ja, då har vi ju tre prov nästa vecka. Så denna helg blir att plugga, plugga och plugga... och inte jättebra update kanske?? ska försöka iaf! :) Imorn är det iaf tävling, skriver om det i ett annat inlägg sen :)

Himlabackens Delfin♥

ja, idag har vi varit på Himlabacken för Linnéa (min lillasyster) rider ju där på fredagar. Yvette jobbar var fjärde gång, så då har hon en tjej vid namn Rebecca. Men hon var sjuk idag, så mamma fick hoppa in som ridlärare. haha... jo fast det gick jättebra för henne :)

Jag red Delfin lite självständigt i paddocken, medans dom hade lektion. Hon var jättemysig, men hon är verkligen i trotsåldern nu märker man..  5år blir hon i år! Hon är ju halvsyster med Bikini, fast hon är ju maxad c-ponny då.. men bärkraftig, som Bikini ;) Hon vill gärna rycka tyglarna ur handen på ryttaren och det är ju svårt för dom mindre ryttarna att hålla emot då. Men vi tog på henne grammanen, hade den väldigt löst då förstås men bara för att hon skulle börja inse att det inte var ngn idé att ta upp huvudet och det. Tror hon tyckte jag var en "pain in the as" men hon började släppa sen efter ett tag och gick helt okej för att vara första gången som jag red henne. En riktig sötponni och henne rider jag gärna fler gånger,
så tack Yvette! :)

Ja, ni ser ju likheten mellan systrana?..

Delfin på bild, hittade den på google då jag inte har ngn på henne :)
Dock har hon lite mer päls nu... haha typ 10 cm tjock, om inte mer och ser ut som en nallebjörn ;)
Lite maffigare och större har hon oxå blivit, då denna bild är från typ 2008! Då hon endast var två år!


Bikini-28 januari

Vila

Mums!!

Åh, asså mamma gjorde elr köpte rättare sagt gulaschsoppa idag. Så det åt vi ikväll och jag bara älskar det! Supergott alltså, särkilt sånna här kalla dagar ;)

Skoldagen, ja den har väl varit, aah vet inte faktiskt! började ju bra iaf... Imorn är det äntligen FREDAG, himla skönt! Då har man helgen framför sig, och behöver inte bry sig om allt och alla hela tiden ;)

Men nu ska jag sova har jag tänkt... Så godnatt!


Bikini-27 januari

Ja, idag fick det bli en LÅNG skritt-tur på grusvägen som går runt åkrana i det mysiga soliga vintervädret. Kände att det kunde vara snällt mot henne att göra så, med tanke på gårdagens träning! Blev så himla glad när jag såg att dom hade skottat den grusvägen, då man inte kunnat rida där på hela vintern. Den är verkligen perfekt att rida på och lagom lång och bra.. Tar ca 40-50 minuter att skritta runt hela :)


Gårdagens hoppträning!

Ja, igår var det hoppträning på Öland igen! Och vi hoppade en jättejobbig bana med typ 21 hinder i rad... Typ mkt omhoppnings svängar och att man verkligen skulle få med dom i kurvorna och hålla ett jämt fint tempo. Det gick väl helt okej för mig och Bikini tkr jag, i slutet var vi rejält trötta båda två och jag har en väldigt mysig träningsverk idag.. vilket jag tror Bikini oxå har! ;)


Får se?

Funderar kanske på att skriva något inlägg om mig och min ponny ngn dag, för kom på att jag inte gjort det. Men får se som sagt ;)

Någon som skulle vara intresserad av att jag gjorde det?


skolan..

Ja, skoldagen idag har faktiskt varit helt okej ;) Sådär lagom slapp och inga läxor, tråkigaste var väl att vi började med träslöjden idag så usch och fy och blä på det.. x) Och så är vi äntligen klara med vårt spagetti-brobyggar arbete och vår bro blev faktiskt väldigt cool. Kanske inte sådär värst hållbar men det märker vi nästa vecka då vi ska prova alla ;) Men det var typ allt tror jag, ska se om jag orkar plugga lite på min läxa snart, vi hörs! :)


Vår "snygga" bro och om ni undrar varför det står MES på den? Så är det för att vi som gjort den heter:
Mathilda, Emily och Samuel ;)


Bikini-25 januari

Vila

Godnatt!!

Godnatt folket för nu ska jag sova! Onödigt inlägg, men är bara såå trött... ;) 

Bikini: 22-24 januari

22 jan: Markarbete i ridhuset, hon lossnade väldigt bra och gick verkligen superbra till slut

23 jan: Vi åkte till ridhus även denna dag och jag hoppade några skutt, sista sprången var väl på runt 1,10m lite drygt. Himla härlig var hon och bra framåtbjudning och väldigt fin sen gårdagen :) Min lilla syster red även henne lite på slutet och snacka om att hon var stolt efter det. Hon fick henne faktiskt lite i form, supersöta var dom ;)

24 jan: Skrittrunda


Hihi, gulliga va? ;) ♥


Helg!!

Ja, alltså just nu har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska skriva ...

Är ju helg och det gillar vi.. Hade utsläppet i stallet idag, då stallägarna är bortresta, så ska ner och ta in dom sen i eftermiddag och då sticker nog mamma och jag iväg till ridhus oxå. Ska se om jag kan lyckas få upp mamma på Bikini då, så hon kan rida lite :) Har sett att många skriver om Göteborg horse show, att dom ska dit osv... själv ska jag nog inte dit tyvärr, fast att jag gärna vill det ;) Men vi hörs senare, skriver om dagens ridpass och det då :)

 
                                           Puss på bästa ponnyn♥

Sovdags?

Kanske ska man gå och lägga sig nu? Så det får nog bli så, men dagen har varit bra. Skola och sånt där vanligt som man alltid gör, Bikini fick nya skor men annars inget speciellt. Igår var vi på första hästinriktningen för året, alltså för er som inte vet så har vi olika inriktningar på vår skola.. typ som fotbollsinriktning, hästinriktnig, musikinriktning osv... Så varannan onsdag åker vi ut till Kalmar hsk och rider, vi är ett väldigt rolig gäng och vi har väldans roligt dom onsdagarna med massa flum och det, hihi X) Så hade träningsvärk i käkarna igår!

Vi var till exempel med i tidningen i maj 2010 :)


Bikini:15-20 januari

15 jan: markarbete i ridhuset

16 jan: Skritt

17 jan: Vi åkte till ridhuset, himla bra gick hon. Red  bara markarbete/dressyr och hade lite bommar som jag jobbade över. Som sagt väldigt mjuk och fin och inte alls så där att hon ville försöka tjafsa emot ibland, utan gjorde det jag sa till henne ;)

18 jan: Vila

19 jan: Träning på öland hos Mats, jättebra gick det! Superfin var hon verkligen och känns att vi börjar hitta varandra nu, vilket är väldigt skönt. Lb-banor hoppade vi och det med en riktigt laddad ponny! Studsa hit och dit ibland om man säger så... hihi, ne men sen slappnade hon av och jobbade på riktigt bra!

20 jan: Skrittrunda ut i skogen med lill-syrran på shettisen Lindro :) Supermysigt verkligen♥

Helg!

Ja, nu är det helg. Härligt! :) Blir nog att ta det lugnt denna helg och inte göra så mkt. Kan va skönt det med, ska se om man kan försöka åka till ridhus nu i em. För snöar ju ute, inte okej asså! Typ 1 dm har det kommit i natt, usch usch...

Igår var vi på mysiga Himlabacken, där Bikini kommer ifrån. Yvette som äger det har ju både ridskola och uppfödning av welsh ponnier :) Så min lillasyster rider där på fredagar och hennes ponnier är verkligen hur mysiga och söta som helst. Dom var inte så många i hennes grupp, så jag kanske ska rida med på nån av hennes ponnier när jag ändå är där. Alltså dom lite större, hihi ;) Som kan behöva någon lite "större" och "duktigare" ryttare ibland. 

Linnéa och Sunshine hemma hos oss! (en ponny från Himlabacken, som vi lånade i somras)


Den hjälmen? elr den? ;)

Ja, som sagt är ju rätt dålig på att lägga ut olika outfit och sånt. Men har länge funderat på att köpa en ny hjälm, och hjälm är ju utrustning. Så bli ju lite roligt än bara ett vanligt inlägg...

Som sagt så har jag svårt att bestämma mig vilken jag ska ha, finns ju typ tusen att välja mellan. Men för tillfället står det mellan två olika hjämar, i och för sig väldigt vanliga. Typ alla har sånna, men dom är ju så snygga så det är inte så konstigt! Antingen en Charles Owen Classic eller en Charles Owen Ayr8  (svart och silver) Men är mest sugen på den sistnämda, fyller ju år om lite mer än en månad. Så får bli att önska sig en sån :)

Vilka/vilken sorts hjälmar/hjälm har ni?

Antingen denna? 
                                                                                                   (mest sugen på den)


eller denna?

Dagen...

Ja, idag har det inte hänt så mycket. Först skola, sen direkt till hästen och hinna rida innan det blev mörkt och sen hem och typ nästan direkt åka till tandläkaren! ;) hihi, låter väl kul? Tandläkaren hade man ju gärna skippat, men men... hade iaf inga hål och så! Så det var ju bra :) Men nu blir det nog att sova lite tror jag, så godnatt folket! ♥


Första hoppträningen för året!

Ja, ni ser ju vad rubriken lyder! jag är ju då en dag för sen med detta inlägg, men var väldigt trött igår kväll så det fick bli nu istället.

Gud vad skönt och kul det var att börja träna igen, kände ju att man var lite ringrostig både jag och Bikini, haha ;) Men annars gick det helt okej, så är nöjd. Vi fick hoppa en serie med först studs, tre galoppsprång oxer, tre galoppsprång igen och studs + andra hinder och linjer som kom sen efter. Väldigt kul var det och tror min ponny brunstar lite, för hon stod imot lite. Sådär som hon brukar göra vid brunsten och så kände jag att hon tappat lite i flås nu under vintern, så bli att börja träna upp den nu igen ;) Men man tränar ju för att bli bättre eller hur? :)


Tillbaks till vardagen...

Jaha, så var man tillbaks till vardagen igen... känns ju inte allt för kul, då jag vant mig vid att vara ledig och gärna hade varit det ett tag till. Som jag tror många andra också hade velat. Aja finns ju lite fördelar med vardagen också iaf. Blir ju lite mer ordning eller vad man ska säga? Man måste ju verkligen planera upp allt så att man hinner med skola, plugg, hästen och kompisar! Särkilt nu i vintermörkret, men nackdelar är väl allt skolarbete! Jag blir så himla trött på alla läxor och prover hit och dit hela tiden... men men ;)

Vi går iaf mot ljusare tider och det är VÄLDIGT skönt, knappt man kan tro att det kommer en vår snart?! Men det dröjer väl ett litet tag till, man börjar ju undra om all snö någonsin kommer smälta bort? :) Ni får har det så bra, vi hörs! :)

Här får ni en bild på mina underbara polare som gör min vardag lite roligare + mig! Om ni undrar varför jag ser ut att va ett lite ego, så var jag tvungen att sträcka mig så dom andra också kom med i bild x) ♥♥

   


Bilder från tävlingen 8/1

Ja, nu kommer några bilder från tävlingen igen... Skrev ju att jag väntade på några från Emma Cak och dom har jag fått nu! :) Så här kommer dom, är lite suddiga och det. Men är ju svårt att ta i ridhus, så dom blev ändå helt okej ;)








Bikini-9 Januari

Vila, hade tänkt skritta men det blev inte så! Var så himla halt på våra vägar och så regnade det med... ;)
Bikini fick ett nytt täcke idag, eftersom hon är nyklippt så köpte vi ett med hals. Så hon inte ska frysa, hoppas bara att hon inte skaver av manen...

Ett sånt här fick det bli+ avtagbar hals-del :) Har en bild när hon har det på sig, så den kommer nu inom kort! Satt väldans bra på henne iaf ;)

Bikini nyklippt!

Som jag skrev i förra inlägget, så är Bikini nu klippt och det är skönt! Dock försvann hennes fina röd-fux färg bort, så hon blev lite ljus fux.. Fast det är fint det med och pälsen växer ju snart ut igen, så vad spelar det för roll?? :)
Hon hade rätt mycket päls trots att hon redan är klippt en gång i början av hösten, men det är skönt nu när träningarna börjar igen att hon är ny klippt och fit for fight... hihi ;)

Bilderna är tagna med mobilen, så inte bästa kvalité.. Ska försöka fixa en helkroppsbild på henne oxå!




Så sur man kan vara då?! Nä, men koncentrerad...



Som sagt det blev lite päls... ;)


Stallet nästa..

Då drar man till stallet nu då och idag ska Bikini bli nakenfis för andra gången denna vinter ;) Ska se om jag kan fixa före och efter bilder, sen blir det nog en liten lugn skritt-tur efter gårdagens bra resultat :)
Vi hörs senare!


Tävlingsbilder ;)

Här kommer två tävlingsbilder från Caroline Bågfeldt, Tack så jättemycket! :)
Besök gärna hennes blogg: www.ponyfocus.blogg.se





Tävlingsdagen!

Heej allihopa! :)
Var ju som sagt och tävlade idag och det gick verkligen superbra, Så himla kul! Var felfri i båda Lc:erna, så fick med två små fina lila avd B rosetter hem ;)

Bikini var lite loj (stavning?) i första klassen, fick inte riktigt fram henne som jag ville. Men hon hoppade iaf och var absolut INTE tittig på hindrena. Så i andra klassen så jobbade jag på att få fram henne lite mer, för hon hoppar bättre då! Och som sagt jag fick fram henne och fick ett bättre flyt, fast flytet var ganska bra i första rundan oxå, haha! Fast är ändå mest nöjd med andra rundan ;)

Kunde inte bli bättre start på tävlingsåret, så hem åkte en nöjd Emily och ponny!

Här kommer lite bilder från dagen, fast kommer mer hoppbilder senare ikväll, för ska få ett par av Emma Cak som fotade mig lite :) 

Dessa är tagna av min Mamma, fick även inviga mitt nya Schockemöhle set ;)







Såhär duktiga var vi idag! :)



Puss! ♥


Tävling Udden!

Hallå igen! Är sjukt taggad inför morgondagen! Ska ju tävla då, första för året. Vi får hoppas att det går bra, har ju inte hoppat jättemycket nu ändå under vintern. Men det löser sig nog, hihi! Hon är ju iaf fullt igång :)

Blir två Lc- avd B :)

Så är någon där, som känner igen mig och har kamera med sig. Så blir jag jätteglad om ni har lust att fota mig lite! Min mamma brukar nämligen ha rätt fullt upp när hon är med mig på tävlingar, vilket brukar innebära att det inte blir så mkt kort ;)


whiiiiiiio!!! :D

Asså gud vad glad jag blir!! besöks-rekord här på min lilla blogg, inget jag väntat mig precis :D över hundra besökare, helt sjukt! Så taack alla mina söta läsare! :)
Hoppas ni fortsätter att kolla min blogg! ♥♥

Och ännu ett STORT tack till underbara Sara Carlsson som hjälpt mig med uttseéndet på min blogg!


Emma Cak♥

Sitter här framför min dator och har lite allmänt tråk, men snart kommer Emma och sover här tills imorn! Ska bli sjukt kul att träffa henne, vet inte när det var sist. länge sen iaf :) Så då blir det massa skoj!

Idag får min ponnii vila pga snö ovädret...


Böda-bilder! haha, bjuder ;)







Bikini-5 december

Vi åkte till ridhuset, så det blev mest typ igenom ridning. Men hon var superfin, mjuk och följsam, sådär som jag precis vill ha henne och lagom pigg! :)


4/1 Bilder från dagens ridtur..

 Jag och Bikini!

 Liza och Gibbe!

Bikini: 2-4 januari

2 jan: Mamma fotade mig och Bikini på fältet :)

3 jan: Vi åkte till ridhuset i Ulfsborg, så jag fick hoppa henne lite innan tävlingen på lördag. Sista rundorna låg väl på 1m typ, Liza var med och hoppade några skutt på slutet! Duktiga var dom, och sen sov hon hos mig till idag!

4 jan: Jag red Bikini och Liza Gibbe (en häst i stallet) Vi red ut en runda i skogen, med två riktigt pigga hästar.. ;) men det gick bra, sen följde jag med hem till henne och då red vi Ville ( Lizas ponny) Riktigt mysig var han, typ hur cool och lugn 4-åring snart 5år som helst! Toppen ponny! :D


                    Liza och Ville                                                Jag och Bikini

Vinterbilder på mig och Bikini♥

Här kommer en bildbomb på mig och Bikini i det fina vintervädret, bilderna är tagna av min kära mamma 2/1 :)
♥♥

Fast denna är tagen av mig själv!

Bikini är mer nyfiken på kameran, än att stå still...










Skeptisk??...
















Himlabackens Bikini♥

Har beställt två fina tävlingsbilder från Elin Svensson och dom fick jag idag! Så ett stort tack till Elin, bilderna är ju från maj 2010 (Bikini första lokala tävling) men bättre sent än aldrig... elr vad brukar man säga..?!

Härligt väder var det! :)




Bikini: 30 dec & 1 jan

Vila

RSS 2.0
Antal besökare: