Tack!!

Tack allihopa som har gjort min dag UNDERBAR!! :) ♥♥♥


Min födelsedag!!

Började dagen med att mamma, pappa och lillasyster kommer in och sjunger för mig idag på morgonen och lite paket öppning! Sen var det bara att göra iordning sig och bege sig till skolan.. och där får jag tre stora bamsekramar av mina underbara kompisar Liza, Elin och Amanda♥♥ och massa gratulationer osv.. ;)
Fatta att man blir glad då!! :D
 
Nu sitter jag och väntar på att mormor, farmor, fabror+ sambo och lillkusinen ska komma! :)
Sen blir det kalas hela kvällen :)
Men nu ska jag gå, vi hörs!♥♥


Mamma har gjort en jättefin tårta till mig iadg! :)♥♥


Vet ni??

Imorn FYLLER JAG ÅR!!

28 februari 1996 föddes "lilla" jag.. hihi ;)


Barndop..

Idag har man då varit på barndop! Min lilla kusin Elsa skulle döpas och jag fick den äran att vara fadder åt henne :) Lite kul faktiskt, sen var det fika och paketöppning hemma hos dom. Mys på det, ska se om jag orkar ladda upp någon bild från det sen oxå, hihi ;)

usch usch!....

Åh, usch!! jag vet att jag inte varit så flitig med bloggandet nu dom senaste dagarna.. men har inte haft nån större motivation till det tyvärr :/ Bikini är nu för tillfället halt oxå och det gör ju inte saken bättre.. Höger fram. Tror det beror på onsdagens händelse, Hon är nog fortfarande lite öm och har lite ont i kroppen.. tror hon har en liten blödning uppe vi bogen på höger sida typ (alltså som ett blåmärke, inget större allvarligt) för hon är lite svullen där. Men det kan man ju förstå, jag har ju fortfarande lite ont i kroppen.. Så nu blir det vila för henne, tills hon är bra :) Min stackars plutt♥

Något som gjorde mig jätteglad idag, var att hon låg ner och vilade när vi kom till stallet nu i em, så jag kunde gå in till henne och mysa lite♥


Gammal bild från i våras ;)


Dagen..

Typ världens slappdag! Har inte gjort ett skit känns det som.. lite tråkigt faktiskt ;) Var nere i stallet en liten snabbis i morse, då Bikini skulle vaccineras. Men annars har jag varit inne hela dagen! Målat naglarna har jag iaf gjort (Y) Men tror det blir stallet snart.. blir nog vila för skruttan idag! Hon har ju vaccinerats, men skulle behöva skrittas lite efter gårdagen händelse.. :/ Får se om vi sticker iväg till ridhuset, för ute går det ju inte rida ;) Vi hörs, tjaoo!!


Bikini-23 februari

Träning på Öland! Gick väldigt bra, tills i slutet då det hade kunnat gå riktigt illa!! :/

Presentation..

Ja, kan ju försöka göra en liten presentation om mig och min lilla ponnyskrutt! ;)

Jag, Emily Gustafsson är 15år och bor i Kalmar med min familj (mamma, pappa, lillasyster och katten Zune) och går i 8:an! Min fritid spenderas mest i stallet, där min d-ponny Himlabackens Bikini står och även med mina underbara kompisar! Som person kan jag uppfattas som väldigt blyg, tyst till personer som jag inte känner.. Men när jag väl lär känna personen, så är jag typ aldrig tyst och det kan mina kompisar övertyga x) Annars är jag för det mesta en glad och sprallig tjej! Det är väl det jag kommer på just nu iaf!

Min ponny, Himlabackens Bikini blev vi ägare på den 10 maj 2010 och det är en av dom bästaste dagarna i mitt liv! Fast vi hade haft henne på foder under en långtid innan det, närmare bestämt sen den 13 september 2009. Hon är född den 10 juni 2004 på Himlabackens stuteri i Läckeby och stod där till den dagen vi hämtade henne och är av rasen Welsh Cob. Hon är guldbelönad som föl, bäst i ras, aveldiplomerad mm.. Var egentligen meningen att hon skulle vara avelssto där på Himlabacken, men efter att hon tyvärr fölorade sitt första föl i början av sommaren 2009.. pga av ett fel mellan henne och fölet! Så ville uppfödaren och ägaren Yvette låna ut henne och det var på det viset som det började.. När jag tog hem henne så kunde hon typ bara grunderna, hade inget flås, omusklad, lite halv halvtjock och ville absolut inte fatta vänstergalopp!! Fast hon var ju finast för mig ändå och jag tyckte det både skulle bli kul och spännande med en unghäst att utvecklas med tillsammans och att vi fick ha henne på foder under en så lång tid var ett stort + :) Hoppa var något hon absolut inte kunde.. haha, hon snubblade över en bom som låg på marken liksom.. Idag hoppar vi Lc+5 på tävlingar och hon är den mest personligaste hästen jag vet.. särkillt med personer hon känner riktigt väl!! I hanteringen är hon hur SNÄLL som helst och kan hanteras av små barn och skulle ALDRIG få för sig att göra ngt dumt! I ridningen tänder hon dock till lite mer och kan ibland få för sig att bocka lite och ibland va hur lat som helst.. fast hon bockar mest bara på vintern, då hon inte kan röra sig riktigt och spänner sig osv.. Barbacka ridning är ngt man bara kan glömma när det gäller henne!! Hon är rätt känslig om sin rygg och då kan man få sig en åktur till månen om man vill.. haha xD Så nu när våren/sommaren kommer ska jag försöka ta tag i den biten lite mer.. Det hon älskar allra mest är MAT, haha och när man pysslar med henne :) Men det är väl det jag kommer på just nu!!

Har inte alla bilder på denna datorn, så det kommer bilder från provridningen och fram tills idag i ett annat inlägg sen ngn dag!


Jag älskar dig min älskade lilla knasiga Bikini♥♥

Boljsjoj!

Bild på Bolsjoj som jag lovade!! :) Tagen med mobilkamera, så kvalitén är där efter.. Men fin är han!


Måndag-Tisdag..

I måndags var jag, Liza, Elin och Amanda inne i stan! Vi gjorde inte så jättemkt.. utan gick mest bara runt och kollade lite, tog en fika och köpte lite godis ;) Sen tog vi bussen hem och precis när Amanda skulle hoppa av, så kom hon på att vi kanske kunde sova hos henne.. Så det var bara att åka hem, få i sig lite mat och dra ner till stallet så fort som möjligt! Rida ut en liten runda och sen fort hem, packa och åka till Amanda! hihi x)

Väldigt mysigt och roligt ha vi haft! Först gick vi till affären och köpte massa gottgott och sen lagade vi tacosbuffe och sen fixade vi: godis, chips med dipp, salta pinnar, läsk och så vare filmtajm! Två skräckfilmer och en komedi hann vi med! (The Grudge 1, friday the 13 och what women wants)

På tisdagen gick vi och slappade hela dagen, bakade chokladbollar och avverkade ytterligare en skräckfilm! The Grudge 2 denna gång! :)

(Y) på dom här dagarna!!♥♥










Bikini: 21-22 februari

21 feb: skritt runda runt åkrarna..

22 feb: Vila

Tävlingsdagen!

Har varit och tävlat på ridklubben Udden idag! :)

I Lc:n: var jag dubbelnolla, men utan placering! Det var ju min och Bikinis första omhoppning, så red bara på säkerhet. Satsade inte ngt direkt, utan ville bara bli felfri :) Hon var lite sådär halv lat i denna klass.. Så fick inte jättebra flyt och jämna fina språng.. Men men.. över kom vi ju iaf! x)

i Lc+5 avd b: Var jag felfri! Hade mkt bättre grundtempo på henne här och då hoppade hon bättre.. :)

Är jättenöjd över att det gick så bra, men ändå inte.. Fick inte samma bra flyt och jämna hopp idag :/ Vet inte om det kan bero på att framridnings möjligheterna inte är så bra nu under vintern?? Men aja, funderar lite på att låta henne vila från tävlingar nu fram till april elr nått? Det har ju gått så bra nu senaste tiden, så kan ju kanske vara bra att låta henne smälta det.. Hon är ju trots allt bara 7år och riden ordentligt nu i ett år! ;)

Puss på min lilla goa ponnyskrutt♥♥


Bikini och Bolsjoj:18-19 februari

Har som sagt haft hand om en storhäst (stallägarens dressyrhäst) nu sen i onsdags tills idag, då hon varit i Italien. Jättemysig är han verkligen och såå himla fin! Typ nästan svart och lite vit på några ben och en vit stjärna.. Rena drömhästen liksom.. hihi ;) Grymt välriden asså, himla fränt att få chansen att testa en sån häst.. Då man är van med sin lilla ponnyskrutt xD Galoppombyte lätt som en plätt, man tar en liten föhållning och trycker på lite samtidigt.. och han gör piaff!! Så jädra coolt! haha, känner att jag är helt lyrisk här.. men ah ni fattar.. x) Bild på Bolsjoj kmr imorn!

Red ut med dom båda dagarna och hittade ett jättebra fält att rida på, så det kunde bli lite mer jobb än att bara lulla lite i skogen.. ;)


Trött?

Är man trött??... haha, ja supertrött och ska gå och lägga mig i vilken sekund som helst.. Men först kan jag ju vara lite duktig och göra ett litet inlägg här ;)

Idag har vi haft matte-prov och tror det gick hyffsat bra! Kände att jag kunde det mesta.. men man kan ju göra massa slarvfel oxå.. Så vi får se ;) Idag fick vi ju vårt efterlängtade SPORTLOV!! Jippiie!! :D Det kommer spenderas med bästa vännerna och massa annat skojsigt!!!♥♥

Har varit väldigt duktig idag faktiskt! Ridit två hästar, mockat osv.. thihi xD Men det skriver jag om i ett annat inlägg imorn, för nu ska jag sova! Nattinatti♥♥


Ni glömmer väl inte?..

Ni glömmer väl inte min och Liza´s blogg?? Ta en titt vettja!! Tryck här så kommer ni direkt till den.. ;)


Home again..

Då är man hemma igen.. Skönt att röra lite på sig faktiskt! Frisk luft skadar ju aldrig? ;) Åkte direkt till pållen min, när vi kommit tillbaka. Pappa hade ju varit så snäll och mockat åt mig  och så  skulle hon vila idag, så det fick bli lite borstning och mys istället♥ 


ut och gå..

Ja nu ska man allt vara lite nyttig för engångs skull.. Ska faktiskt ut och gå med familjen x) Hörs om en stund! ^^


Liten bildbomb på typ allt möjligt som hamnat framör kameran..

Här kmr en liten bildbomb på allt möjligt som sagt! Kände att det kunde behövas.. då jag inte lagt upp nya biler på ett tag ;) Några är från helgen med Liza!♥


Liza och jag väntar på bussen påväg hem till mig! ;)


Gullungen Liza!♥


Jag då!! hihi.. ;D


Allt Gott Gott vi åt under lördagskvällen.. xD


Opps!!! så det kan bli när Liza och Emily är i farten.. x)


Skoj-bilder från skolan.. På bild: Amanda, Jag, Liza och Emma




Amanda, jag och Liza ;)


haha, vilka söötingar vi är asså!..


Jag, Elin, Liza och Emma


Liza är stolt över att äga en hel Guldtia!!




haha, vi hade lite kul på kemin. ;)


Här ser ni dom tre bästa kemisterna nånsin asså.. hahaha xD
Elin, Emily (jag) och Liza♥


Måndag!

Heej! känner att jag varit lite dålig på att blogga här under helgen.. Men Liza har ju varit hos mig och vi har gjort massa annat skojsigt! ;) Massa bilder har vi tagit oxå, konstigt va??... thihi nae.. så dom kmr i ett inlägg sen! Bakat har vi gjort! Chokladmuffins gjorde vi och dom blev verkligen supergoda asså!! och smeten är ju det bästa när man bakar.. att man får äta upp lite av den är ju.. Mums!! xD

Idag har skolan varit rätt slapp och bra faktiskt!! Skönt att det bara är denna veckan kvar och att vi sen går på lov! Väldigt efterlängtat! Idag är det alla hjärtansdag!! ♥♥ Mysigt mysigt! Ska äta våfflor med familjen nu, så vi hörs om en stund!! :D

Liza här!♥

Liza är här och ska sova hos mig tills imorn! ;) kuligt! Skriver om dagens händelser imorn, Godnatt!♥♥ :)


Födelsedags-Kalas! :)

Idag fyller min kära lilla lillasyster 9år! Så ett stort Grattis till henne :) Så ikväll blir det kalas med mormor, farmor och kusinen då.. massa god mat och efterrätt! Mums.. ;) Vi hörs!!♥♥


Ny blogg!

Ni missar väl inte att jag och min kompis Liza Danielsson har skaffat oss en blogg tillsammans?? Checka in den vettja ;) ♥♥ 

www.emomilolyochlolizoza.blogg.se


Skoldagen..

Ja, skoldagen började med att alla 8:or skulle dansa tillsammans i gympasalen i typ 2 timmar! hahah.. Lite småkul, men endå inte.. XD Sen har ju skoldagen varit som den varit.. lite bättre än igår! och stort TAACK till mina kompisar som får mig glad♥ Men ja just nu bara skriker jag efter lovet!! VILL vara ledig NU!! Får glädja mig med att det är fredag imorn och att helgen kmr sen ;) men Hej Svejs! Vi hörs!♥♥


Liza och jag! ;)

Bikini-10 februari

Uteritt på grusvägen runt åkrana! Blåsigt, och sudsa hit och dit typ hela tiden.. haha XD fast imellanåt var hon väldans fin! Upptäckte när jag kom hem att hon tappat vänster framsko.. så som tur är kmr snälla hovslagaren och sätter dit en ny imorn :) 

utsidan ler, men insidan är det ingen som ser... :/

Ja, dagen har varit helt åt helvete rent ut sagt!! Orkar fan inte mer.. Bryr mig inte längre... ja och kul lärare som verkligen lyssnar på oss oxå!! :O kan inte bli annat än ett helvete!

Utsidan ler, men insidan är det ingen som ser... :/

Bikini-9 februari

Träning på Öland! Hon var jättefin och lydig, så är jättenöjd med henne! Vi hoppade lydnadshoppning med mkt avsaktningar och igångsättningar osv.. Men kul vare iaf! :D

J*vla BLÅST!!!

Asså usch vad trött jag blir på denna jäkla blåst!! Jag som blev så glad när det började smälta.. nä men då ska det ju självklart börja blåsa oxå! x) haha, dagen har varit jättekul! Är så sjukt glad på alla mina underbara kompisar som får mig på bra humör, även när det kan vara lite ja knasigt, jobbigt?? ja, jag vet faktiskt inte..

Blåsten hade gjort så staketet runt hagarna var helt förstörda! Så dom har varit inne hela dagen idag, så kände att jag var tvungen att ut och gå med henne. Vi gick faktiskt 40 minuter och så longerade jag henne lite på en bar gräs-åker.. Det tyckte hon var mysigt och härligt! och gjorde några glädjeskutt!! hihi, min lilla sööt ponny!♥♥ Hon fick även massage sen och det var väldigt välbehövligt. Hon riktigt njöt asså! Imorn är det träning!!


Bild från dagen!!


Måndag igen..

ja, så var det ytterligare en måndag och ja vi fick ju reda på So-provet idag.. och fick faktiskt VG, trodde inte det! Så är jättenöjd ;) hahah.. skoldagen var rätt slapp och så.. och det är ju skönt! Men nu kmr jag inte på ngt mer roligt att skriva, så godnatt på er!♥♥

Bikini-7 februari

Red ut henne på ett fält och fältet var sådär mjukt och bra att rida på och så har ju snön smält.. så den är helt snöfri!! :) Hon jobbade på fint och gick väldigt bra faktiskt!

Dagen..

Ja, som ni läste i förra inlägget så var jag i ridhus och red på fm och träffade Sara, jätteroligt var det!! Sen åkte vi till mormor och åt kroppkakor, men jag gillar inte det.. Så jag fick hemmagjorda köttbullar ist, hihi ;) Sen supergod efterrätt och så kollade vi ju såklart på SOLSIDAN!! Det är ju bara bäst ju!! Men nu sitter jag här hemma och bloggar och det, men ska nog snart göra sängen sällskap.. Imon är det ju skola då igen tyvärr, fast vi får reda på So-provet vi gjorde i tordags och det ska bli lite kul! Om jag inte får jättedåligt då förstås.. ;) Vi hörs! NattiNatti! ♥♥


haha, får väl bjuda på denna...


Bikini-6 februari

Red i ridhuset efter två dagars vila, hon var pigg, lite spänd och okoncentrerad i början.. Men sen började hon jobba på fint! :)

Lördag-5 februari

Ikväll ska vi ha gäster, trevligt trevligt! Hilda med hennes familj kommer och det var ett tag sen vi träffades.. :) Annars lär denna lördag bli rätt så slapp, fast skönt det oxå! Så ni som har mitt nummer, ni kan ju alltid messa lite med mig..

Det blåser som satan ute och regnar oxå, bra och dåligt! Snön försvinner nu och det känns lite som vi börjar gå mot vår! :) Men är ju inte så sugen på att rida ute i detta väder och idag hinner vi inte åka till ridhus tyvärr.. Men hon lär ju bara vara lite piggare när jag rider henne sen och det är bara kul! Vi hörs, tjaoo!♥


...

The life is hard sometimes..

Nu blir det sängen, är supertrött och längtar efter min kudde och täcket att dra över huvudet.. Blir en efterlängtad sovmorgon imorn :)


Fredagskvällen..

Påväg mot Himlabacken plockade vi upp Emma! Alltid lika kul att träffa henne och är väldigt synd att vi inte bor så nära varandra ;) Jag red Delfin och Emma Isolde, två små ungpluttisar... Jättemysigt! Det gick bra :D

Sen blev det ju att titta på Let's dance och mys med familjen!

Mot Himlabacken

Ja, då drar man till Himlabacken och mer uppdatering kommer senare ikväll ;)

Ny månad!

Ny månad och ny roliga händelser! :D tex. så fyller jag ju år den 28 februari...

Snygga bilder från gårdagens "lektion" ni vet...



Vi skulle göra ngt.. tror det misslyckades lite.. haha XD




Det spökade och helt plötsligt trillade det ner en tavla i Mimmis huvud, och vi började gapskratta... haha och när vi gick utanför sen... så upptäckte vi att vi hade vänt den upp o ner.. hahaha XD


Bikini-1 februari

Vila


Bikini-31 januari

Uteritt runt åkrana, inte så krävande då.. Men hon fick iaf röra på sig, var ju så himla halt nästan överallt tyvärr, så broddar på.. :P

RSS 2.0
Antal besökare: